DE SLAG BIJ MESEN

Een competitie win je niet zonder slag of stoot, het is meestal een uitputtingsslag, lang, vermoeiend, niet altijd met voorspoed, er loopt onderweg al eens wat fout. Maar met het grote doel dichter voor ogen word je sterker, vol adrenaline, geconcentreerd, scherp en solidair, en neem je iedere opdracht serieus. 

 

We schreven eerder al dat het niet altijd mooi moet zijn, wel nu geldt dit cliché nog veel meer. We spelen immers morgen tegens de meest onderschatte en ondergeklasseerde tegenstander van de reeks. Tempo Overijse speelde de hele match in de heenronde op minstens het niveau van onze ambitieuze ploeg. Het verloor weliswaar met 1-0, maar in een zeer sterke match had Mandel United een super Laleman nodig en een typische topgoal van onze draaischijf Debouver om de winst te consolideren. In vele andere matchen bracht Tempo Overijse ook magistraal voetbal met veel snelle balcirculaties en vertikaal spel, maar ontbrak het vaak de efficiëntie om meer matchen te winnen. Tempo Overijse klopte eerder wel al Winkel Sport thuis en ook de derby's tegen Olympia Wijgmaal en recent nog met 4-0 tegen Eppegem. Het haalde 6 op 6 in zijn twee laatste opdrachten en zal ons op een typisch klein maar mooi veld mooi aan het Begijnhofpark warm ontvangen. Onder leiding van de ervaren Chris Janssens proberen de Vlaams Brabanders hun competitie alsnog wat kleur te geven.

 

Los van dit alles moet Mandel United morgen zich enkel en alleen en voor de volle 100% focussen op de 90 minuten in Overijse, al de rest  is proza en bladvulling. Nu het geraamte van de staff en het team voor de komende jaren vast ligt, zijn er eigenlijk geen zorgen. 

De pas aangeworven terugvanweggeweestzijnde Aaron Dhondt komt bij de selectie, kleine kwaaltjes dienen zich aan, die ontgoocheling ebt weg, want niet gestart de vorige keer, die eerste tekenen van vermoeidheid voel je niet, dicht en warm samen in de wolfpack. 

 

Het gaat niet om het individu, wie speelt, wie scoort of wie doet wat? Neen, enkel de collectieve prestatie en de 3 punten zijn van tel. 

Er zijn dit weekend de overweldigende vol au vent en stoofvlees sessies met meer dan 700 deelnemers! Mandel United leeft, en om al die jonge gasten samen te zien, jonge spelers en A ploeg die op hetzelfde veld trainen, de U17 spelers die prachtig in Mandel tenu het eten serveren, de beloften die in apocalyptische omstandigheden hun match winnen, en zeker het hele weekend door mooie matchen, epische doelpunten, lang uitgesponnen verhalen aan de toog, modderschoenen, verkleumde handen, maar voldaan en in een lange droom die steeds meer een beetje werkelijkheid word. 

Al die jonge voetballers met een droom om ooit eens een topmatch te kunnen spelen, en onze grote jongens met een doel, klaar voor de battle, elke keer opnieuw super gelukkig dat ze met hun favoriete sport op zo een platform kunnen presteren...

De slag om Mesen is niet voor morgen, die vindt later plaats. Maar er zit misschien nu al een steentje in je schoen, of een Duitse (Of Engelse) tweeloop op je gericht. Maar niets laat ons uit ons lood slaan, zelfs niet indien de otto wordt gekaapt... We gaan desnoods te voet, want we willen en gaan er werkerlijk alles aan doen om de belangrijkste match van het jaar te winnen, morgen om 15:00 in Overijsse. 

Nothing else matters!

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn