ON THE RIGHT TRACK

#14 2e amateur A

Crack stadion Ieper

KVK Westhoek - KFC MU 1-3

 

KFC Mandel United heeft de verplaatsing naar KVK Westhoek verdiend gewonnen met duidelijke 1-3 cijfers. Mandel speelde gedreven, natuur en had de match eigenlijk voortdurend onder controle.

De bezoekers begonnen furieus: Na 30 seconden een scherpe center van Bailly die door de inlopende Dhondt nipt naast werd getrapt. Mandel had de bal, het betere van het spel en heeft de sluipschutter Debouver in de rangen die na 16 minuten een vrijschop via de paal voorbij de thuisdoelman vlamde: 0-1. Ruben Puck kon uithalen, maar zijn harde schot zoefde over. Op het halfuur tweemaal KVK Westhoek via Demets, eerst in volley net naast en nadien via een vrije trap die door Laleman werd overgetikt. Beyens bediende meteen daarna Pyck, maar hij besloot voorlangs. Uitstel van executie want na een exacte kopie van de vorige actie kopte Pyck nu wel staalhard in doel, 0-2 net voor rust.

KVK Westhoek kwam na rust vol goede moed op het veld, maar werd meteen genekt toen Vandermarliere de bal in de zestien ongelukkig tegen de hand kreeg: Debouver klaarde de klus vanop de stip: 0-3. Mandel was iets slordiger dan voor rust, maar Clyncke werd na een solo gehaakt in de zestien, maar kreeg geen tweede penalty. Debouver bediende nog de ingevallen Neu, maar zijn schot ging naast. In het slot nog een insnijdende vrije trap van Demets die door een pak spelers op de paal belandde, en ex Mandel speler Beirlaen was het eerst bij de rebound en trapte de 1-3 op het bord. Wie dacht dat de vlam weer in de pan zou springen kwam bedrogen uit, want de laatste 2 kansen waren nog voor Mandel via Debouver, prachtige lobbal nipt naast en een typische Clyncke actie ook nipt over.

Volgende week zaterdag 7 december om 20:00 speelt KFC Mandel United thuis tegen SK Sint Niklaas in de Skyline Arena in Izegem de laatste match van de heenronde.

KFC MU speelde met: Laleman, Mulliez, Raes, Bailly (66' Devos), Tamsin, Van Marcke (79' Neu), Beyens, Debouver, Pyck, Clyncke, Dhondt (75' Verspeeten)

Niet gebruikte wisselspelers: Galens

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn