SPEELDAG 5 2e AMATEUR: K. WINKEL SPORT - KFC MANDEL UNITED

Winkel koerse in Gullegem

 

Morgen staat de kortste verplaatsing van het seizen op het programma voor de jongens van trainer Lieven Gevaert, we trekken naar... Gullegem voor de wedstrijd tegen K. Winkel Sport. We spelen dit seizoen 2 maal op de poezelhoek in Gullegem, ook nog eens na nieuwjaar tegen FC Gullegem. Het terrein in Sint Eloois Winkel heeft immers teveel schade opgelopen door de hete zomer... of is dit een slimme ingreep van het Winkel bestuur om de sterke technisch vaardige spelers van Winkel Sport te laten spelen op het kunstgras in Gullegem?

In ieder geval wacht ons een super sterke tegenstander morgen. Geert Cool investeert al vele jaren in zijn team en bracht de Winkenaars naar eerst derde klasse en daarna 2e amateur. Daar is Winkel Sport al vele jaren een toonbeeld van ambitie. Dit seizoen heeft Winkel zowat de sterkste kern sinds het ontstaan met sterke namen zoals Dhoest en Vanaudenaerde (ex Club Brugge), Voskanian en Lutun (ex KSV Roeselare), Velghe (ex KV Kortrijk), Youla (ex RSC Anderlecht) en... Mehdi en Sofiane Oumedjeber (ex Mandel United).

Het belooft een zware namiddag te worden aan de poezelhoek. Onze buren zijn wat geprikkeld na de 7 op 15 in de eerste 5 wedstrijden waarin ze al 2 x eerder onterecht verloren. Bovendien is er dinsdag as. 9 oktober "de paardenkoers aan de Steene Molen" ofte "Winkel koerse". Het voorprogramma vindt morgen al plaats aan de poezelhoek. De winkelse hoogdag 2 dagen later. Het Winkel team zal er alles aan willen doen om deze veldslag te willen winnen, om het kleine gaatje met Mandel United dicht te rijden en om te tonen wie de echte titelkandidaat is dit seizoen.

Mandel United daarentegen leeft ontspannen, maar met volle focus toe naar de derby. Het beleefde een prachtig tiendaagse met bekerwinst op de Freethiel en de winst tegen het sterke Tempo Overijse (dat deze week zijn trainer ontsloeg). Mandel United heeft dit seizoen nog niet verloren in een officiële wedstrijd en wil dit zo houden, zo lang mogelijk. Een punt is goud waard morgen, winnen zorgt er voor dat we van een superstart mogen spreken. Het goede is dat we een zeer homogene kern hebben met vele spelers die aanspraak maken om bij de 11 te zijn, dat we nooit verzadigd zijn, nooit genoeg, dat we niet verder denken dan "de volgende match only". Volle concentratie, fier op wat was, maar kritisch voor wat nog beter kan en vooral met volle passie en overgave, fysisch "à l'hauteur", tactisch sluw en slim en een onverzettelijkheid waar velen jaloers van zijn. 

Neen, het wordt geen beslissende match morgen, wel een nieuwe sleutelmatch. Een match om van te dromen, mooi veld, spanning, veel volk, veel aandacht, 2 sterke ploegen en hopelijk voor de Mandelboys morgenavond nog steeds de status van ongeslagen team. Een punt morgen is goud waard. Al wat meer is, is bonus en zal ons even de bloemkrans van Winkel Koerse bezorgen... Maar ook dan is er de week nadien alweer een nieuwe match...

 

#oesjeun #goazegevn #goestèhn