Speeldag 5 2e amateur: KFC Mandel United - Tempo Overijse

Na het feest, de kater?

 

Onze knalprestatie in Beveren Waasland kreeg niet de nodige aandacht. Sporza maakte er een voetnoot van, er waren zelfs geen bewegende beelden van onze stunt en magistrale doelpunten, in de nationale pers ging het meer over het falen van de Waaslanders dan over de collectieve Mandel topprestatie van dinsdag ll. Alleen de regionale pers gaf ons de verdiende ruchtbaarheid. De topprestaties van KMSK Deinze (thuis tegen Club Brugge), Royal Knokke FC (uit bij Standard de Liège) en Union St Gilloise (uit bij RSC Anderlecht) verdrongen onze stunt nog meer naar de schaduw. Maar al bij al maakt dat er onze prestatie natuurlijk niet minder spectaculair om. We zijn de enigste 2e amateurploeg bij de laatste 16 in de Croky Cup 2018-2019. Daar mogen we terecht fier over zijn.

Daarbij komt echter ook nog dat de loting voor de achtste finales gisterenavond natuurlijk verre van ons droomscenario werd. Uit naar Sint-Truiden, STVV. Een lange busreis voor de staf, spelers en voor onze topsupporters, financieel niet van het kaliber KV Mechelen, KAA Gent (potentiële toeschouwers) of eender welke West-Vlaamse 1A ploeg (KV Kortrijk, Zulte Waregem of KV Oostende) en sportief een zwaardere opdracht dan Beveren - Waasland.

Gelukkig hebben we tot 4, 5 of 6 december de tijd om ons daarop voorbereiden en kan en moet de volledige focus nu naar het thuisduel tegen Tempo Overijse van morgen avond om 19:30 op het gemeentelijk sportstadion in Ingelmunster worden verlegd.

Dat dit een sleutelmatch is duidelijk! Het gaat om 3 punten, een thuismatch, de wedstrijd na..., en een sterke tegenstander: Tempo Overijse. De druivengemeente met voluit ook deegemeente Maleizen in hun naam is een ploeg met mentaliteit en ervaring. Het klopte Winkel Sport op de tweede speeldag en haalde verder een gelijkspel bij KSK Ronse. Het speelt vol overgave met veel kwaliteit met oa. de broers Heyvaert, de ervaren Coquelle en topscorer Borahsasar en Ngangue. De club wordt getraind door Kris Goris.

Voor Mandel United staat er dus veel op het spel. Opletten dat het feest van dinsdag niet de kater van morgen wordt... Winst betekent een degelijke start, zonder meer, alles andere zal ons doen terugdenken aan vorig seizoen toen we na de eerste periode tevreden moesten zijn met eerst 9 op 15 en later ook 13 op 30. We zijn er natuurlijk van overtuigd dat er voldoende realisme, focus, talent en concentratie schuilt in onze groep. We zijn nooit tevreden als groep en kunnen rekenen op een homogeen en sterk collectief. Bewijs daarvan dat we dinsdag 3 nieuwe spelers lieten starten en dat daar niets (integendeel) van te merken was op het veld. Het wordt dus voor onze trainer sowieso een uitdaging de 11 starters te bepalen en de 4 bankzitters. Wie morgen ontgoocheld zal zijn, weet natuurlijk dat we het ganse seizoen iedereen hard nodig zullen hebben. 

Onze Viking supporters van dinsdag worden samen met jullie allen uitgenodigd om er zaterdag as ook weer een waar voetbalfeest van te maken. Onder het motto de eerstvolgende wedstrijd winnen afspraak om 19:30 op het gemeentelijk sportstadion te Ingelmunster!

#oesjeun #goazegevn #goestèhn