Succes kan niemand garanderen, alleen maar verdienen

 

 

Winston Churchill (1874-1965)

 

Mandel United heeft nog eens zijn ware gelaat getoond, het pakte van in de eerste minuut de match in handen en liet die niet meer los tot na het laatste fluitsignaal. Het werd een felbevochten, maar oververdiende zege tegen een ultradefensief KRC Harelbeke dat met een dubbele gordel alleen maar verdedigde en daar 82 minuten met de nodige moeite in slaagde. Tot Jamaique Vandamme, man van vele oorlogen, opnieuw student geworden, zeer nederig maar ook zelfbewust Mandel United de zege bezorgde. De zege van de honger, van de goeste, van de wil en dit keer wel een ijzeren discipline in balverlies. In alle 8 reeds gespeelde thuismatchen pakte het amper 2 tegendoelpunten. Our “ground” is blijkbaar heilig voor ons. Amper 1 x gelijk en 7 x winst, telkens verdiend, en na een sterke prestatie. Na nieuwjaar volgen nog 7 thuiswedstrijden, dat belooft! 

 

Het doelpunt van Jamaique Vandamme werkte niet alleen bevrijdend, het was ook een beauty, finesse en kracht, met de precisie van een hoogtechnologisch werktuig, maar ook hard en verschroeiend recht in de winkelhaak. De droom van iedere invaller, opkomen en beslissend zijn. Jamaique toonde dat hij van goudwaarde kan zijn voor onze club.

 

De match was 1 lange zoektocht naar de opening, met een snel tempo, vlotte balcirculaties, veel vertikaal spel en ook het bewijs dat Mandel United dit jaar een brede uitgebalanceerde kern heeft. Bram Leroy en Erwin Seignez starten dit keer en zorgden meteen voor gevaar. Na een mooie gemeten pass van Bram Leroy, controleerde Erwin Seignez mooi de bal en haalde uit met een prachtig schot de de lat bijna likte, jammer genoeg aan de verkeerde kant van de paal. Na 25 minuten een balrecuperatie van Aurélien Bailly die mooi en snel opkwam, op het juiste moment Jannis Coppin in het straatje stuurde en ook Degrendel kon verschalken. Doornaert hield net voor de lijn Mandel al dan niet met de hand van een zeker doelpunt.

Na 30 minuten een lange pass van kapitein Tom Raes naar alweer onze spits met diepgang Jannis Coppin, Degrendel kon afweren, maar Jasper Beyens deed in dezelfde fase een steal en lobe de bal naar doel maar ook nu weer werd de bal net voor de lijn gekeerd. KRC Harelbeke had nauwelijks voor gevaar gezorgd de eerste helft omdat het – noodgedwongen – alleen maar aan verdedigen dacht.

 

Na de koffie hetzelfde spelbeeld, alhoewel je stilaan zag dat Mandel United al heel wat wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen. De wil was er nog, de kwaliteit en de verrassing was van een lager niveau… Toch een mirakel redding van Degrendel op een schot van Lilian Lorthiois na een mooie actie die hij zelf had opgezet met Jasper Beyens. Na 70 minuten de enige actie die echt op een kans leek voor de bezoekers. Selmani zette door op de linkerkant, zette voor, maar iedereen was te verrast om te kunnen besluiten. En dan kwam de verlossing, in minuut 82. Pyck met een actie, die zette voor en Jamaique Vandamme met het huzarenstukje dat de 3 punten consolideerde.

 

Mandel United heeft de laatste wedstrijd van 2018 winnend afgesloten, meer dan verdiend. Na een eerste seizoenshelft waar het mooi bovenin mee draait, maar ook al hier en daar onderweg in een paar putten liep. Er volgen nu een kleine 2 weken van welverdiende rust, om bij de familie te zijn, gewoon te bekomen, te onthaasten, maar ook om ons klaar te stomen voor een kolkend 2019 met vele doelstellingen, te beginnen met de eerstvolgende match op 20.01.2019 in KSK Londerzeel. 

 

It’s the most wonderful time of the year, geniet er van en namens de ganse Mandel United familie een zalige kerst en een prettig eindejaar!

 

 

#oesjeun

#goestehn

#goazegevn

 

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly  - 6. Lilian Lorthiois – 7. Bram Leroy (70’ 8. Jamaique Vandamme) - 15. Tom Raes (K) – 16. Erwin Seignez (76' 2. Mackim Joos) - 17. Ruben Pyck - 19. Jasper Beyens (85' 14.Henri Vanmarcke) - 20. Nicolas Tamsin - 28. Jannis Coppin