TROP is TE VEEL

 

Het is genoeg geweest, 5 x maal al dit seizoen in 16 wedstrijden. 4 x de nederlaag of 25% van onze gespeelde wedstrijden en het gelijkspel in Dikkelvenne!

Met ons potentieel, de kracht, het talent, de wil, de goesting. We hebben onderweg al te veel punten laten liggen. Hopelijk komen we die punten op het einde van de rit niet te kort...

Zijn we niet slim, of niet sluw genoeg?  Of het was de ingesteldheid want een paar dagen later bekermatch, of het was de tactiek van afwachten? Of het was het gebrek aan agressiviteit in een topmatch of het was de 6 minuten black out? Of het was de ongelofelijke situatie van 4 aanvallers tegen 1 verdediger bij een 2-2 stand in de 94minuut. Altijd is er wel een verklaring, altijd kun je wel iets vinden waar je je kunt achter wegsteken. De eerste periode gewonnen, lang aan kop gestaan, de achtste finales gehaald van de Croky Cup…

 

Camouflagetactiek heet zoiets, verheerlijken wat er goed is om de tekorten te verbloemen. In de kersttijd is het kommer en kwel. We zijn lief voor elkaar, doen aan warmste weken en geven elkaar een geschenkje. Zo lang alles zuiver is en oprecht en het in realiteit ook echt een moment van bezinning is, is dat allemaal mooi. Maar wanneer je alleen iets doet om jezelf beter te maken of enkel om de ander tijdelijk een goed gevoel te geven is de puurheid ver weg. 

 

Enkel iedereen voor zich kan daar iets zinnigs over zeggen, want je weet niet altijd wat de gedachten of bedoelingen van dingen zijn. Dus halen we er een basisgedachte van het leven – we zijn nu toch in een filosofische bui – er bij. “Je pense donc je suis” en “trop is te veel”, 2 quotes van Descartes, lang geleden, maar nog steeds de zuivere waarheid.

 

Vandaag is het moment gekomen om 2018 af te sluiten. Het positieve overheerst, maar het negatieve schuilt om de hoek. Vandaag is in dat opzicht bepalend. Of we sluiten het jaar af met een klinkende collectieve prestatie en snoeren de kritikasters voor even weer de mond, of we doen gewoon verder alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Maar dan weet ook niemand echt wat de ander binnen het team echt denkt, echt wil en waar naartoe wil en gebeurt er zeer binnenkort een 6e zogezegde "accident de parcours" met schade tot gevolg.

 

Laat ons voor het eerste kiezen, zuiverheid, die ene waarheid, die ene agenda, ik doe er alles aan, ik wil, ik pas me aan aan het groepsobjectief, ik cijfer me weg voor ons gezamenlijk doel, alles moet wijken. We nemen de 5 momenten waar het niet ok was mee in onze verdere stappen. Evolutie, vooruitgang, leren uit… Als we dit kunnen opbrengen en dit prachtige project niet te vrijblijvend zien, komt het goed, maar als…

 

We ontvangen vanvond de ratjes uit Harelbeke, aan een wisselvallig seizoen bezig, een beetje onverwacht, want een sterke kern. Normaal standvastig, Creemers, Descheemaecker, Vanneste, Doonaert, Vandenheede, allemaal jongens die de klappen van de zweep kennen. KRC Harelbeke staat momenteel 13e, het haalde 18 punten uit 16 wedstrijden.

 

Trop is echter te veel, en het is aan onze jongens om te kleur te bekennen in een match die veel zal bepalen: sluiten we een mooi jaar 2018 goed af? Zetten we de toon voor 2019? Het is tijd voor een specialleke vanavond, een richtingaangevende prestatie die zal bepalen hoe het verder moet en zal gaan. Geen woorden, maar daden!

 

 

#oesjeun

#goestehn

#goazegevn