UPS AND DOWNS

Dit keer een getuigenis in de vorm van een mail die we kregen van onze Sportief Manager Patrick Rotsaert, uit respect en dankbaarheid voor Patrick in de eerste plaats, maar ook omdat het toont hoe samenhorig en eendrachtig de Mandel United familie wel is...

We leven allemaal mee met Frederick en Jan en wensen Luc snel weer beterschap. Of hoe relatief dit allemaal is...

 

 

"

Overzicht van week met mooie Ups maar ook zeer jammerlijke Downs 

 

Downs,

A: Overlijden van Pa onze secretaris Jan Desmedt. 

B: Woensdag uitschakeling Beker Crocky Cup na zeer sterke prestatie van ons team.

C: Vandaag onverwachts overlijden (op weg naar Brakel) van de Pa van onze hoofdsponsor en lid RVB Frederick Verhelst.

D: Onze boekhouder Dhr. Sintobin Luc onderging deze week een zware hartoperatie en moet nu herstellen van de ingreep, hopelijk is hij snel terug. 

 

 

Ups,

A: Ons Team betuigt met 1 minuut stilte en door het spelen met zwarte rouwband op Olsa Brakel hun oprechte deelneming voor beide overleden personen

 

B: Op STVV spelen we met KFC Mandel United een zeer sterke wedstrijd en zetten we KFC Mandel United op de Kaart bij het voetbal in Belgie.

 

C: Prachtige mentale en fysieke weerbaarheid van onze spelerskern en sterke voorbereiding van onze Staff/scouts de afgelopen weken (Top).

 

D: Vandaag na een zware week een zeer volwassen wedstrijd gespeeld op Olsa Brakel. De eerste 20 minuten waren we baas met mooi voetbal en kwamen we verdiend op voorsprong na een mooi doelpunt van een zeer sterk spelende en werkende Jannis Coppin.

Vlak erna bijna de 0-2 een prachtige vrije trap van Nicholas Tamsin stuit op de paal en in de herneming is Daniel De Oliviera totaal verrast om de 0-2 te scoren hij krijgt de bal op het scheenbeen en die verdwijnt vlak naast het doel. Na 25 minuten komt er een beetje afval in ons spel (vermoeidheid ?) en Brakel komt na 33' minuten voetballen op 1-1 door Hebbelinck.

Tot aan de rust hebben we het dan even moeilijk maar we houden stand, tijdens de rust is er door de trainer (staff) gevraagd rustig te blijven en niet overhaast te spelen. Dit is ook gebeurd: we kwamen opnieuw beter en beter in de wedstrijd en toen Tom Raes in de 66' minuut verdiend met het hoofd mooi naast de doelman binnen kopte waren de 3 punten binnen.

We kwamen niet meer in de problemen en speelden volwassen de wedstrijd uit. In de 67' minuut werd Jasper Beyens vervangen door Bram Leroy die (op zijn thuisbodem) sterk inviel en met een zeer mooie lob bijna de 1-3 scoorde. In de 74' minuut moest Michiel Clyncke noodgedwongen vervangen worden (door Henri Van Marcke) na onvrijwillig contact met zijn tegenstrever (kopstoot) met een snijwonde aan het oog als gevolg (genaaid door een dokter).

Op de 84' minuut werd een goed spelende Daniel De Oliviera nog vervangen door Erwin Seignez die ook sterk inviel en met veel inzet en gedrevenheid de wedstrijd uitspeelde.

 

E: Halfweg de competitie staan we mooi op de eerste plaats, laat ons duimen en hopen dat dit ook zo is aan het einde van de regulaire competitie.

 

F: Na een drukke, zware en verdienstelijke periode krijgen de spelers komende vrijdag vrij dus volgende week enkel training op dinsdag en donderdag.

 

G: Zaterdag gaan we opnieuw voor de 3 punten op een moeilijke verplaatsing bij KRC Gent .

 

Frederick en Jan oprechte deelneming en sterkte in deze moeilijke periode .

Rotsaert Patrick 
Sportief manager KFC Mandel United 

"
 

 

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly  - 6. Lilian Lorthiois - 9. Daniel De Oliveira (84' 16. Erwin Seignez)  - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck  - 19. Jasper Beyens (67’ 7. Bram Leroy) - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke (74' 14.Henri Vanmarcke) - 28. Jannis Coppin