Voetjes op de grond in Dikkelvenne

Wat vooraf gevreesd werd, werd ook deels waarheid...

Ons wegsteken achter het georganiseerd, soms viriele spel van de thuisploeg, of de niet zo vlekkeloze leiding, of het nodeloos tijdrekken en stilleggen van het spel, moeten we zeker niet doen. Daarvoor speelde Mandel gisteren te ongecoördineerd, te veel meegaand in het spel van duels, lange ballen, onzorgvuldigheden en een met een chronisch gebrek aan snel en collectief spel. 

Nochtans had het er anders kunnen uitzien als doelman De Boel niet had uitgepakt met een mooie safe op de inzet van Beyens na 3 minuten, na een scherpe dieptepass van Tamsin en een strakke center van Clyncke, maar de herfstregen was duurzamer dan de Mandelstorm gisterenavond.

Al snel ging het spelbeeld fel naar beneden met duels, veel fouten en amper gevaar, we laten een schotje van Debouver (De Boel redt simpel), een afgeblokt schot van Lorthiois en een actie van Balay die Mulliez passeerde, maar verder zonder gevolg, buiten beschouwing.

De mooiste actie van de eerste helft was een gemeten pass van Beyens naar Pyck die zijn gekruist schot een halve meter naast zag belanden. Laleman werd gisteren niet nat van het zweet, maar van de regen, want hij moest in 90 minuten, maar 1 maal ingrijpen op een schot(je) van Bouchalaa net voor rust.

Na de pauze zelfde spelbeeld, Dikkelvenne kroop nog meer in zijn egelstelling, was zeer tevreden met het punt en wachtte Mandel United makkelijk op met een dubbele gordel. Mandel speelde te ongeïnspireerd en begon zich in de verkeerde dingen op te jagen, met fouten, een verwijzing van onze hulptrainer naar de tribune en een terechte rode kaart in minuut 88 voor Lorthiois na en duwfout. Tussenin 2 kleine kansjes via dezelfde Lorthiois op een afvallende bal van Bailly en een center van Bailly naast gekopt door de ingevallen Seignez. 

En Dikkelvenne, dat roeide met de riemen die het heeft en haalde een punt binnen tegen Mandel United, een punt waar het al bij al ook niet te veel moeite heeft moeten voor doen.

 

Besluit: deel 1 van het drieluik was een "bijna booby trap", Mandel kan nooit tevreden zijn met het geleverde spel: vooral in het aanvallende compartiment is het nog echt zoeken naar automatismen, collectief spel, wie doet wat wanneer.

Het mooie van voetbal is dat er dinsdag as. alweer een nieuwe opdracht aankomt: de verplaatsing naar Beveren - Waasland in de 16de finales van de Croky Cup. Aan de staf en spelers om revanche te nemen voor de flauwe en platte prestatie van gisteren, de kans op een stunt mag dan klein zijn, maar de kans is er wel. Geen ontzag voor de profs, maar een ongelofelijke focus, concentratie, 90, 120 of 140 minuten mentaliteit en onverzettelijkheid. Mandel United zal worden aangemoedigd door zeker 150-200 supporters die hun dinsdagavond wijden aan onze geliefde fusieclub. Voor wie nog twijfelt: allen daarheen!

#oesjeun #goesteèhn # goazegevn

Voor KFC Mandel United speelden:

1. Brecht Laleman - 3. Nicolas Mulliez - 5. Aurélien Bailly - 6. Lilian Lorthiois  - 9. Daniel De Oliveira - 10. Daan Debouver (67' - 8. Jamaique Vandamme) - 15. Tom Raes (K) - 17. Ruben Pyck (77' - 16. Erwin Seignez)- 19. Jasper Beyens - 20. Nicolas Tamsin - 22. Michiel Clyncke