Volwassen Mandel wint derby tegen KSCT Menen

Matchday #18
2e amateur A
Skyline Arena
KFC MU - KSCT Menen 3-1

 

Mandel United is het jaar goed gestart. Het won zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar in de Skyline Arena tegen de grensploeg KSCT Menen met 3-1.

Mandel begon furieus. In de eerste minuut 2 grote kansen. 2 x diepgang van Clyncke naar Debouver naar Pyck die op Degruyter besloot. Meteen daarna een center van Neu door Dhondt net naast gekopt. Na 4 minuten was het bingo. Tamsin met een vlijmscherpe dieptepass naar Debouver die de doelman omspeelde en beheerst binnen schoot.

KSCT Menen kwam voor het eerst aan het doel van Galens in minuut 9 en het was meteen ook raak. De snelle en bedrijvige Atienda met een individuele actie en een mooie afwerking 1-1. Mandel United was niet onder de indruk en ging onverstoord verder op zoek naar nog een doelpunt. Bailly gooide een bal mooi voor doel en Neu scoorde met een magistraal hakje de 2-1. Neu schoot ook nog tegen de paal, maar de bezoekers kwamen ook in beeld. Galens redde een schicht van Dahmoun en een kopbal van Dewaegemaeker werd door Van Marcke op de lijn gered. Net voor rust kopte Neu een center van Debouver naast.

Na rust viel meteen de beslissing. Neu stuurde Pyck diep en die werkte sterk af met links: 3-1 en de match lag in zijn definitieve plooi. Mandel United koos nu iets minder voor de aanval, maar speelde vooral in blok. Menen probeerde wel, maar verder dan een kopbal van Dewaegemaeker naast en een redding van Galens op dezelfde Dewaegemaeker kwam het niet. Mandel United had ook nog kansen om de score op te drijven, maar scoren lukte niet meer. Een actie Beyens Debouver ging naast en Beyens kon niet bij een prachtige center van dezelfde Debouver. Beyens trapte ook nog een schot over en in de slotminuut redde de Menen verdediging een bal van Lorthiois op de lijn.

Mandel United speelde volwassen en realistisch en won de eerste match van het nieuwe jaar! Volgende week zondag speelt Mandel United op zondag 19 januari om 14:30 in en tegen KSC Dikkelvenne

KFC MU speelde met: Galens, Mulliez, Bailly, Dhondt (83' Vanhaecke), Debouver, Van Marcke, Pyck (80' L. Lorthiois), Vancraeyveldt, Tamsin, Clyncke, Neu (62' Beyens)

Niet gebruikte wisselspelers: T. Lorthiois

#oesjeun #goestehn #goazegevn